…

Solutii inteligente pentru educatie

Schimbarile climatice in clasa.

Ideea din spate
Un climat interior bun nu genereaza genii. Dar este un inceput relativ bun.

Stai, nu e suficient de bun! Adesea, calitatea aerului din salile de clasa este orice altceva decat clasa superioara. Nu-i de mirare. Frecvent, pana la 30 de elevi plus un profesor stau intr-o singura camera ore in air. Invatare, ras, cascat, stranut, respiratie. Lasand uneori sa intre aer proaspat, dar in majoritatea cazurilor nu prea des sau suficient de mult. Nivelul de CO₂ creste, continutul de oxigen si concentratia scad. Ce se poate face cu privire la un aer slab cronic in clasa?

Senzorii pentru cladiri inteligente de la STEINEL raspund sensibil la aerul sarac si ofera elevilor si profesorilor un mediu de invatare mai sanatos si mai bun.

Proiect

 • O concentratie crescuta de CO2 in aerul din camera creste frecventa respiratiei si incetineste semnificativ capacitatea de a gandi.
 • Cu ferestrele deschise doar o parte din timp, dureaza aproximativ 60 de minute inainte ca aerul din camera sa fie inlocuit complet.
 • Lasarea frecventa a aerului proaspat pentru a oferi un climat interior bun poate creste performanta elevilor cu pana la 15%.

Tehnologia senzorilor pentru conditii bune de invatare si note bune.

STS_Icons_True+Presence.jpg

Prezenta este cheia automatizarii cladirilor. Functiile cladirii, cum ar fi incalzirea, ventilatia si aerul conditionat, pot fi controlate pentru a asigura eficienta energetica. Cand incaperile nu sunt utilizate, sistemele pot fi oprite pentru a economisi energie.

STS_Icons_brightness.jpg

Un iluminat bun favorizeaza invatarea. Clasele cu multa lumina naturala, de exemplu, fac elevii cu pana la 26% mai rapizi la testele de citire. Controlul inteligent al iluminatului ajusteaza iluminarea la ora din zi si, datorita HCL, creeaza conditii similare cu lumina zilei pentru un nivel mai ridicat de concentrare si performanta.

STS_Icons_Co2.jpg

Studii recente arata cat de important este sa mentineti concentratia de CO2 cat mai scazuta posibil in aerul clasei. Aerul proaspat si o limita sub 1000 ppm imbunatatesc semnificativ rezultatele invatarii si sanatatea elevilor.

True-Presence-Multisensor-KNX-education.jpg

7 simturi - multisensor True Presence®

Cu cele sapte simturi, multisenzorul True Presence® face posibila, de asemenea, masurarea luminozitatii, temperaturii camerei, umiditatii, CO2, calitatii aerului, compușii organici volatili (COV) si presiunii aerului. In combinatie cu automatizarea moderna a cladirilor, controleaza toti parametrii care promoveaza un climat sanatos in sala de curs.

education-schueler-zitat.jpg

80% din toate clasele scolare stau in camere cu niveluri de CO₂ prea mari. Consecinta: oboseala, dureri de cap, lipsa de concentrare si un risc mai mare de imblnavire.

Stefan Muth, Head of Product Management Sensors & Sensor Lights

Lumia inteligenta. Studenti isteti.

education-klassenzimmer.jpg

Tehnologia inteligenta a senzorilor economiseste multa energie. La fel ca si cea a studentilor si a profesorilor.

Una din doua scoli din Germania functioneaza cu tehnologie de iluminare care are peste 25 de ani. Dar transformarea acesteia in tehnologia LED moderna este doar primul pas. Un control inteligent al iluminarii, utilizand detectoare de prezenta, poate economisi multi bani si poate optimiza atmosfera pentru invatare. Deoarece nu numai un aer bun, ci si o iluminare buna este esentiala pentru invatarea sanatoasa. De exemplu, un sistem constant de control al iluminarii care include componenta luminii de zi reduce intotdeauna nivelul luminii in modul necesar pentru optimizarea capacitatii de a invata.

Education_2.svg
education-ir-quattro-hd-dali-plus.png

IR Quattro HD DALI plus

Ofera tot ceea ce este necesar pentru controlul inteligent al iluminatului in salile de clasa. Prin aplicația STEINEL, 64 de corpuri de iluminat pot fi controlate prin intermediul a trei canale de iluminare adresabile.

3

canale luminoase sunt disponibile.

64

Este posibil sa controlati pana la 64 de lumini.

25

In multe scoli sistemul de iluminat este vechi de 25 de ani.

livelink-bedienung-per-app.png

LiveLink. Managementul luminii, simplu revolutionar.

Ceea ce era foarte complex si consumator de timp poate fi acum configurat cu LiveLink in doar cateva minute, fara cunostinte de specialitate sau experienta de programare. Functionarea este simpla si intuitiva prin tableta sau smartphone. Aplicatia LiveLink ofera instructiuni pas cu pas prin procesul de instalare. Scenariile obisnuite de aplicatie, precum un birou sau o sala de clasa, sunt stocate ca asa-numitele "use cases" si fac o planificare deosebit de simpla. Senzorii speciali, extrem de sensibili, de la STEINEL controleaza lumina exact in functie de utilizarea camerei si de cantitatea de lumina prezenta.

Building Intelligence preda lectii. Nu doar in sala de curs.

Alte aplicatii

 • tot
 • Casa & Gradina
 • Cladiri rezidentiale
 • Parcare & Transport
 • Industrie & Logistica
 • Birouri & Spatii de lucru
 • Educatie
 • Ospitalitate
 • Sanatate & Ingrijire