skytower-polen-aussen.jpg

Iluminat automat

Sky Tower Wroclaw, Poland

Completat la sfarsitul anului 2012, complexul Sky Tower din Wroclaw / Polonia este in prezent cea mai inalta cladire din Polonia. Are peste 1000 de senzori speciali pentru coridoare de la STEINEL PROFESSIONAL, care asigura controlul iluminat la cerere, eficient din punct de vedere al energiei. In afară de un centru comercial, Sky Tower gazduieste si birouri si 236 de apartamente distribuite pe 50 de etaje. Utilizatorii si rezidentii cladirii ajung in spatiile lor printr-un numar mare de coridoare si pasaje. Senzorii de la STEINEL PROFESSIONAL urmau sa reduca la minimum consumul de energie al iluminatului.

skytower-polen-innen.jpg

Intrucat coridoarele si pasajele sunt dotate cu o arhitectura proprie - de obicei, senzorii pentru coridoare inguste si lungi - de la STEINEL PROFESSIONAL trebuiau folositi in Sky Tower. Campul de detectare a acestor senzori de coridor este adaptat perfect acestei situatii spatiale specifice. Avand in vedere scenariul din interiorul cladirii, s-a decis utilizarea detectorului de prezenta Dual HF din gama Presence Control PRO, precum si a detectorului de miscare cu infrarosu pasiv IS 345 pentru a veghea pe coridoarele inalte si pasaje.

Produse utilizate

skytower-polen-empfang.png

Ca senzor pentru coridor dedicat, Dual HF este prevazut cu doi senzori de inalta frecventa. Cu o raza de pana la 10 metri, acesti doi senzori stau in spate pentru a acoperi ambele directii ale coridorului. In total, acest lucru inseamna ca un singur senzor dual HF poate monitoriza pana la 20 de metri de coridor. Detectorul de miscare IS 345 este predestinat pentru a monitoriza coridoarele inalte si pasajele. Ca senzor infrarosu pasiv, are o zona de detectare a miscarii de 20 × 4 metri pe tot senzorul.