bibliothek-stuttgart-aussen.png

Iluminat inteligent pentru minti inteligente

Stuttgart city library

Noua biblioteca a orasului din Stuttgart a fost deschisa oficial in octombrie 2011. Ocupand nu mai putin de 20.000 mp. de spatiu, lumea mediatica nou construita este raspandita pe 11 etaje. Senzorii de la STEINEL PROFESSIONAL controleaza toata iluminarea bibliotecii in raport cu utilizarea si lumina zilei. Peste 200 KNX detectoare de inalta frecventa de la STEINEL PROFESSIONAL controleaza iluminatul pentru eficienta energetica maxima.

bibliothek-stuttgart-innen-erdgeschoss.png

Cand biblioteca a fost construita, s-a luat decizia instalarii unui sistem de automatizare a cladirilor bazat pe KNX, ca modalitate de control perfect al tuturor functiilor principale ale cladirii, cum ar fi iluminatul. Senzorii KNX de la STEINEL PROFESSIONAL pot fi integrati rapid si usor in intregul sistem de constructii. HF 360 KNX STEINEL PROFESSIONAL din gama Presence Control PRO a fost ales pentru detectarea miscari in biblioteca. Nu are numai sarcina de a minimaliza consumul de energie, ci si de a asigura echilibrul perfect al luminii naturale si artificiale.

Produse utilizate

bibliothek-stuttgart-innen-alle-geschosse.png

HF 360 este deosebit de subtire deoarece utilizarea tehnologiei HF nu necesita obiectiv. Din tavan, detecteaza toate miscarile cu o raza de la 1 la 8 metri in diametru, care pot fi reglate exact asa cum este necesar. Undele de inalta frecventa au avantajul de a putea patrunde in elementele camerei realizate din sticla sau chiar pereti de rigips. Aceasta inseamna aă HF 360 poate fi instalat in spatele plafoanelor suspendate, fara a afecta calitatea detectarii.