Solutii inteligente pentru parcari

Functioneaza. Rezultate impresionante ale parcarii subterane din Heuried / Zurich.

Ideea din spate
Garajele si parcarile subterane sunt aproape neutre din punct de vedere climatic si, in acelasi timp, sporesc siguranta si confortul.

Garajele si parcarile subterane sunt de obicei deschise non-stop. Un iluminat bun pe toate suprafetele este important pentru sentimentul personal de siguranta al utilizatorilor si pentru manevrarea in siguranta a vehiculelor. Cu toate acestea, daca lumina este aprinsa permanent aici, energia valoroasa este irosita. Iluminatul controlat de senzori in combinatie cu reteaua inteligenta si comutarea luminii va pot ajuta.

Ca proiect pilot, puntea de parcare a parcarii subterane Heuried a fost echipata cu 240 de LED-uri RS PRO Connect 5100 conectabile fara fir de la STEINEL. Investind intr-o solutie de iluminat moderna, eficienta din punct de vedere energetic, operatorii parcarilor au sansa unei rentabilitati mari a investitei. In acelasi timp, utilizatorii se bucura de o mai mare comoditate si siguranta, ceea ce face ca sederea lor in parcare sa fie mai placuta.

The project

 • Client: orasul Zurich
 • Locatie: Zona de locuit Heuried, Zurich / CH
 • Starea constructiei: in functiune din 2019
 • Proiect pilot pe o punte de parcare
 • Instalat: 240 x RS PRO Connect 5100 LED
 • Servicii: Software, hardware si servicii

Prezentare generala

HR_01-2020_0343_web.jpg"

Iluminatul a fost imbunatatit sporind siguranta in zona pietonala si zona de parcare.

HR_01-2020_0467_web.jpg"

Suporturile inferioare variabile fac posibila utilizarea dozelor deja existente.

HR_01-2020_0757_web.jpg"

Usor si convenabil de reglat si controlat, nivel lumina de baza, precum si grupare si raza de detectie.

Cu 92% mai puține costuri cu energia. Chiar si noi am fost uimiti.

Eficienta energetica a iluminatului cu LED si senzor poate fi crescuta semnificativ prin „inteligenta luminoasa”. Parcarea subterana a fost echipata cu 240 de lampi cu LED RS PRO Connect 5100 conectabile fara fir de la STEINEL cu o putere de 33 W, fiecare lampa secundara fiind o versiune slave. Lampile au fost impartite in 4 grupuri de iluminat si controlate inteligent. Formarea grupurilor de iluminat, trecerea la un mod de lumina de bază de 10% atunci cand nu este miscare dupa 1 minut si oprirea completa după 15 minute a dus la o economie de energie masurabila de 92%.

Lumina il insoteste pe utilizator in drumul prin parcarea subterana. Lumina este pornita numai acolo unde este de fapt nevoie. Aceasta inseamna ca nu se iroseste energie.

Parking_Stefan_Gasser.jpg

"Am fost siguri ca vom economisi multa energie instaland cea mai recenta generatie de corpuri de iluminat. Ceea ce ne-a impresionat a fost ca reteaua si controlul inteligent al corpurilor de iluminat au crescut economiile de energie de mai multe ori."

Stefan Gasser, energy and efficiency consultant eLight GmbH, Zurich

Detalii proiect

Parking_1.svg
rs-pro-connect-5100-led.png

RS PRO Connect 5100 LED

Interconectata prin Bluetooth, lampa liniara LED PRO Connect 5100 cu senzor este setata usor si convenabil cu ajutorul aplicatiei.

rs-pro-connect-5100-led.png

RS PRO Connect 5100 LED Slave

La nivel de parcare, fiecare al doilea corp de iluminat LED PRO PRO Connect 5100 LED este o versiune slave. Conectate la corpul de iluminat principal, ambele reactioneaza ca un singur corp de iluminat. Prin urmare, costurile investitiilor pot fi reduse.

HR_01-2020_0646_web.jpg

Functionare completa sub 10% din timp

Instalarea lampi cu LED RS PRO Connect 5100 a imbunatatit semnificativ iluminarea la nivelul parcarii. Acest lucru il face sa fie un loc mult mai plscut pentru utilizatori. In acelasi timp, masuratorile reale au aratat ca a fost posibila o reducere a consumului de energie electrică de pana la 1,1 kWh / m², mult sub nivelul limita actual de 2,2 kWh / m². Masuratorile au aratat, de asemenea, ca lumina este aprinsa la intensitate maxima doar 9% din timp si la intensitate redusa pentru 45,4% din timp. Iluminatul este in regim de veghe timp de 45,6% din timp.

94MWh

Consumul de energie pentru intreaga parcare subterana poate fi redus cu 94,3 MWh pe an.

220lux

Noua solutie de iluminat aproape a dublat nivelul de luminozitate de la 120 la 220 lux.

92%

Soluția inteligentă de iluminare interconectată a reușit să reducă drastic consumul de energie.

HR_01-2020_0757_web_1.jpg

Interconectare si operare usoara prin aplicatie

Pentru a ilumina o zona la fel de extinsa ca etajul unei parcari subterane, are sens crearea de grupuri de iluminat. Facand acest lucru cu lampa cu LED RS PRO Connect 5100 nu mai este necesara amplasarea cablurilor suplimentare. Luminile sunt usor interconectate prin Bluetooth cu aplicatia Steinel intuitiva. Pentru fiecare dintre aceste grupuri de iluminare este necesara definirea unui master de grup in aplicatie. Toate lampile dintr-un grup functioneaza in acelasi mod in care este configurat masterul de grup. Alte functii de lumina, cum ar fi neighbor function, precum si parametrii de iluminare, cum ar fi setarea crepusculului, nivelul luminii de baza, lumina principala si setarile de timp, pot fi, de asemenea, selectate prin aplicatie cu usurinta. Practic: toate functiile si setarile de lumina sunt selectate convenabil la nivelul solului printr-o aplicatie. Nu este necesara nicio scara.

Alte produse pentru parcari

Alte aplicatii

 • tot
 • Casa & Gradina
 • Cladiri rezidentiale
 • Parcare & Transport
 • Industrie & Logistica
 • Birouri & Spatii de lucru
 • Educatie
 • Ospitalitate
 • Sanatate & Ingrijire